У току је реализација пројекта Нови Сад – дечија престоница културе – израда интерактивне мапе Новог Сада

Пројекат је покренут 2017. у реализацији Студија ДОМ и Дечијег културног центра Нови Сад. Током дугогодишње реализације, малишани Новог Сада су у пратњи ментора обилазили институције културе Новог Сада са којима су их упознавали кустоси који раде у њима, а затим су своје утиске стављали на папир у виду стрипа, препоручујући дату институцију својим вршњацима, будућим гостима града. На основу њихових радова ментор Злата Попов састављала је сценарио, а Јаков Попов израђивао је књигу снимања, затим би малишани на основу те књиге на радионицама моделовали елементе, ликове и позадине од пластелина и анимирали. Добијени материјал монтиран је у кратак анимирани филм од 1 минута о свакој институцији културе. У пројекту је учествовало до сада око 270 малишана.
На овај начин током 5 година реализације пројекта кратке филмове добиле су следеће институције културе: Матица српска, Библиотека Матице српске, Галерија Матице српске, Дечији културни центар, Музеј Војводине, Градска библиотека, Позориште младих, Музеј града Новог Сада на Петроварадинској тврђави, Збирка стране уметности, Спомен збирка Павла Бељанског, Природњачки музеј, Архив Војводине.
У току је израда филма за Спомен збирку Рајка Мамузића и израда интерактивне карте Новог Сада на којој ће бити представљене све поменуте институције културе и деца ће кликом на одређену институцију моћи да погледају филм о њој. У плану је да мапа буде постављена на сајт Туристичке организације Новог Сада, као и на сајтове свих институција културе које су се нашле у њој.
До садашњи филмови су били груписани у 3. дела и као такви су учествовали на Међународним и националним фестивалима анимације на којима су освојили неколико награда.
Пројекат током свих година реализације подржава Управа за културу града Новог Сада.