Награде за филм “Овде треба направити мало реда!”

Филм “Овде треба направити мало реда!” у чијој изради су учествовали ученици 3 карловачке школе: ОШ “23.октобар”, Карловачке гимназије и богословије ”Свети Арсеније Сремац”, који су стварали под менторством Студија ДОМ анимације и учитељице Татјане Крстић, освојио је у протеклом периоду неколико лепих награда на националним и међународним фестивалима и то:
1. награда у категорији анимирани филм на Међународном филмском фестивалу ”Свет миру” у граду Јарослављ; Русија

2. награда на Интернационалном фестивалу анимираног филма деце и младих “Вафи” у Вараждину, Хрватска

2. награда у катефорији филмови младих од 15-19 година на 50 Ревији филмског стваралаштва деце и младих Србије, Београд

Награда за најбољи звук у катефорији филмови младих од 15-19 година на 50. Ревији филмског стваралаштва деце и младих Србије, Београд

Филм је израђен током протекле године на радионицама у оквиру пројекта “Anima Swair” и његову израду помогла је Општинска управа Сремски Карловци и Министарство просвете науке и технолошког развоја.
Сценарио је настао као резултат дечијих и омладинских размишљања на тему очувања животне средине.
Овом приликом честитамо свим учесницима у изради филма!

Филм “Авантуре Деда-Мраза” ауторке Смиљане Попов 12 година, израђен под менторством Јакова Попов добио је награду за најбољи звук у категорији филмови деце до 15 година на 50 Ревији филмског стваралаштва деце и младих Србије и 3. награду у категорији анимирани филм на фестивалу “Свет миру. Деца”. Ово је Смиљанин први филм и музику за њега је самостално извела.