Радионице анимације за децу једна су од кључних активности студија ДОМ. Анимација је изванредно едукативно средство, јер док се, са једне стране, деца упознају са техником прављења анимираног филма, са друге стране баве се и проучавањем материје која је предмет филма – а то може бити материја из било које области: историје, књижевности, музике… То говори да би анимација била и одлично савремено наставно средство.
Стварање анимираног филма је веома сложен процес. Потребно је написати сценарио, направити скице кадрова, дати карактер ликовима, одредити позадине, направити осмишљене ликове од пластелина, урадити снимање њихових покрета, а затим уз помоћ компјутерских програма извршити монтажу, снимити потребне дијалоге, пронаћи одговарајућу музику, монтирати звук на завршен видео снимак и још много тога.
Другим речима потребно је опробати се у разним професијама – сценаристе, вајара, режисера, аниматора, звукооператора, монтажера итд. Сваком учеснику у процесу стварања филма пружа се могућност да се упозна са низом савремених професија, а некима од њих и овлада у одређеној мери. Стварање анимираних филмова подразумева колективан рад што омогућава деци да развију навике међусобне комуникације и усвоје позитивно искуство рада у групи.
Основна техника на радионицама је анимација од пластелина. Та техника обједињује игру, ручни рад и компјутерску технологију.

Студио ДОМ до сада је, између осталог, реализовао радионице у следећим институцијама:
Вртић ”Коцкица” у Сремским Карловцима,
ОШ ”23 Октобар” у Сремским Карловцима,

ОШ “Ђура Даничић”, Нови Сад

ОШ “Ђорђе Натошевић”, Нови Сад

ОШ “Јован Поповић” Нови Сад
ШОСО ”Милан Петровић”, Нови Сад,
Културни центар, Нови Сад,
Дечији културни центар, Нови Сад,
Парохија СПЦ при храму Св. Ћирила и Методија, Љубљана

Школа за дизајн “Богдан Шупут”, Нови Сад

Карловачка гимназија у Сремским Карловцима

Православни центар за младе Митрополије дабробосанске Св. Петар Сарајевски, Сарајево

Културни центар Ваљева

Радионица
Радионице