Студио је основан 2016. године. Главна мисија студија је популаризација анимације у дечијем и омладинском стваралаштву и популаризација ауторског анимираног филма међу децом и омладином.

Студио  је до сада реализовао многобројне пројекте и остварио сарадњу са великим бројем институција културе и школа свих нивоа образовања у Србији.

Од пројеката студија издвајамо трогодишњи пројекат «Нови Сад — дечија престоница културе» у сарадњи са Дечијим културним центром Новог Сада у оквиру којег је снимљено 13 филмова о најзначајнијим институцијама културе Новог Сада, града који 2022. носи титулу европске престонице културе; затим Међународни анимациони пројекат Мулти-Мост, покренут 2016. који је кроз уметност анимације повезао децу Србије, Русије, Украјине, Италије и Израела. Пројекат је 2019. награђен Европском језичком ознаком од стране програма Еразмус+ и Министарства за науку и образовање Републике Србије; Студио ДОМ у сарадњи са бројним партнерима је организатор Међународног фестивала дечијег и омладинског анимираног филма «МултиМост фест» на чијем конкурсу сваке године учествују филмови из преко 80 земаља.

Студио има значајну продукцију анимираних филмова у чијој изради су учествовала деца и омладина. На сајту се налази списак награда са многобројних фестивала у земљи и иностранству.

Пројекте студија подржавали су Општина Сремски Карловци, Градска управа за културу Новог Сада, Министарство просвете науке и технолошког развоја, Министарство културе и информисања, Министарство за дијаспору Републике Србије, Филмски центар Србије.