Студио дечије-омладинске анимације (скраћено ДОМ анимације) је породични студио који чине Серјожа, Злата, Теодора, Сара, Јаков, Смиљана и Растко Попов. Налази се у Сремским Карловцима. Студио под тим именом ради од 2015. године, а 2017. регистрован је као удружење, међутим, занимање анимацијом почело је раније, 2012. године. Тада су чланови породичног студија Чајка-Стајка из Вороњежа, Русија, у Карловачкој гимназији са ученицима реализовали филм ”Песма о Косовском боју”, и том приликом и чланове наше породице заинтересовали за бављење анимацијом. Почели смо од радионица при Културном центру Новог Сада, а затим опремили и сопствени студио у Сремским Карловцима. Од 2015. наш студио укључен је у сверуски пројекат ”Свети заступници земље Руске”. Своје филмове шаљемо на многобројне домаће и међународне фестивале анимираног филма. Фестивали су место сусрета и упознавања са студијима анимације широм света, а размена искуства је непроцењива. Такође, на фестивалима наши филмови понели су разноврсна признања.

Од 2017. године укључени смо у међународни пројекат ”Мульт-мост”, а добру сарадњу имамо и са Дечијим културним центром у Новом Саду, Културно-просветним центром „Свети Кирило и Методије“ у Љубљани.

У студију посебно негујемо пластелинску анимацију, коју сматрамо најподеснијом за рад са децом, али такође радимо и остале врсте анимације – колаж, пикселацију, цртану…